Řezba jako cena pro Radka Pastrňáka z kapely Buty

dřevořezba, cena, řezba, ruční prácePředána cena, jejímž jsem autorem

Už to byl druhý ročník

Ano, již to bylo pod druhé, co jsem tvořil řezbu pro hudební festival Horečky Fest. Tentokrát to bylo pro skupinu Buty a cenu přebíral, jak jinak, než sám Radek Pastrňák. Dle jeho úsměvu a samotných rozpaků při převzetí ceny soudím, že byl spokojený. Jak s tím naložili kluci z kapely dále – netuším, třeba se to jednou dozvím 🙂 Ale když už ne řezba, snad je mohl zajímat samotný obsah láhve, která byla součástí ceny. Pro zajímavost, tím obsahem byly 2l slivovice.

V loňském roce byla tato řezba určena Petru Fialovi z Mňágy a Žďorb.

Co bylo motivem řezby?

Motivem řezby je skokan na lyžích s elektrickou kytarou, což je vlastně značka festivalu. Skokan je to proto, že se festival pořádá v areálu skokanských můstků ve Frenštátě p. Radhoštěm a kytara je asi jasná. Dále má řezba fungovat i jako stojan na 2l láhev. Ať to není jen takový kus špalku. Celkově má řezba působit jako cena a proto je nutné skloubit všechny výše zmíněná kritéria a navíc by to mělo poněkud designově vypadat. Organizátorům se cena líbila, tak věřím, že vše potřebné bylo splněno.

Dřevo bylo ořechové

Jako dřevo jsem tentokrát použil ořech. Řezba je vyrobena z jednoho kusu špalku. Byl natolik dobrý, bez větších prasklin, že by byla škoda tvořit řezbu z lepeného dřeva. Takto byla krásně zachována autenticita dřeva, jeho struktura, a že ji ořech má. Vše pak bylo zvýrazněno díky povrchové úpravě a to za použití čistě přírodního včelího vosku. Řezba pak nejen, že měla hedvábný povrch, ale i specifickou vůni.

A co další ročník?

No uvidíme, pro koho bude cena v příštím ročníku a jak bude vypadat. Něco už v hlavě mám a myslím, že to bude opravdu designový kousek 🙂

Pokud se chcet podívat na více fotek této řezby, pak se můžete mrknout do galerie řezeb.

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..