Kresba portrétu dle přelohy – Nastja Kusakina

kresba portrétu dle přelohyPortrét dívky

Občas takhle brouzdám po internetu, v tom asi nejsem žádná výjimka, nedělám to však z nějaké nudy, ale většinou pro inspiraci nebo i získání nových informací, krom řady jiných dalších věcí. A jednou při takovém brouzdání jsem narazil na fotku dívky, které mne zaujala. Ne pro svou krásu, která je jaksi předurčená svou mladostí dívky a možná úpravou nějakého grafického editoru, ale hlavně pro její tajemnost pohledu a nevinnost, která z dané fotky vystupovala. Je to určitě i dílo dobrého fotografa a podmínek při focení, to beze sporu. Každopádně mne ta fotka zaujala natolik, že jsem si ji uložil, jak to dělám se všemi fotkami, které mě nějak zaujmou s tím, že tu fotku někdy použiji, a nebo bude ležet v počítači na věčnost. Tahle předloha měla štěstí, byla použita.

Je to jen předloha

Nechci být jen pouhým obkreslovačem, vždy je potřeba kresbě dát autenticitu svého já. Je to vlastně jen předloha a pokud ji chci použít, pak ji musím dát i přidanou hodnotu. Něco, co ji povýší a to, proč jsem se odhodlal ji vůbec kreslit. Zmiňuji to snad všude a vždy, že uhel je pro mne úžasný nástroj pro kreslení. Můžete si díky uhlu hrát se světlem a stínem tedy s valéry, jak je libo a pokud se nebojíte těch kotrastů opravdu využít, pak z uhlu lezou divy.

Myslím, že se to povedlo i tentokrát. Bylo zde použito laterální osvětlení, kdy světlo dopadá z jedné strany a druhou nechává ve stínu. Objem i hloubka portrétu je dána vrženými stíny.

Video kresby

Zde se můžete podívat na video, jak kresba vznikala.

Kresba je i na prodej a její cena je 1800 Kč. Objednat můžete ZDE.

Nakresleno je na kreslící karton 230g formátu A2.

Pokud vás tato kresba zaujala a chcete se o mých dílech v kreslení dozvědět více, nobe si dokonce budete chtít objednat kresbu portrétu na zakázku, pak se můžete podívat na další kresby na mých webech věnovaných čistě kresbě – kresby Radek Zdražil.

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..