Vyřezávaná lavička Svátek dřeva Horečky 2018

Funkční dřevořezba

4.8.2018 jsem se zúčastnil VI. ročníku Svátku dřeva na Horečkách (Frenštát p. Radhoštěm). Já tam byl tedy po třetí a po třetí jsem vyřezával lavičku. Vlastně všichni, kdo se účastní z řezbářů, vyřezávají lavičku. Ten areál je dost rozsáhlý a lavičky se tam poměrně uživí. Je tam krásná příroda a tedy i důvod spočinout a relaxovat a pokud je na čem, tedy nejlépe na lavičce a pokud je ta lavička hezky zpracovaná, pak je to posezení hned o něčem jiném.

O řezbářích to vlastně není

Tato akce není klasickou řezbářskou, kde vidíte dovednosti řezbářů. Řezbáři jsou tam jen jakýmsi křovím, tedy doprovodným programem. Akce je vlastně soutěží v dřevorubeckých kláních, jejíž součástí jsou i ukázky v Timbersportu a vlastně mnohého dalšího.

Pro nás řezbáře je to dvoudenní akce, kdy první den připravíme na sobotní akci vše potřebné, případně vyřežeme část lavičky, která se v den “D” již jen dodělá. Bylo by to tak, kdyby jste měli k dospozici dřevo, které jaksi organizátoři nestihli dodat a tak čekáte a čekáte a čas se krátí a krátí. Na konec přeci jen dorazilo “hosana”! Ztráta tak 3 hodiny, ale co už, zkušený řezbář si poradí.

Co jsem to teda za cca 8 hodin práce vypotil…

 

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..