Vyřezávaná lavička pro mateřskou školu

Den obce v Kozlovicích

Byl jsem pozván jako doprovodný program na obecní slavnosti obce Kozlovice, v jejíž části mimo jiné i žiji. V tento sobotní den jsem tam byl za řezbáře a druhý den, kdy proběhla mše za obec a následné posezení jsem tam byl za starostu SDH. To jen tak na okraj 🙂 Jsou to takové mimikry. Za prostého občana jsem už dlouho nikde nebyl. No vraťme se k onomu sobotnímu dni. S organizátory jsme byli předem domluveni, že to bude lavička, která bude umístěna v mateřské škole v Kozlovicích a bude tedy sloužit dětem. Což je taková, řekl bych ušlechtilá práce. Motiv a celkové zpracování nechali zcela na mě. Samozřejmě, že řezba takového rozsahu nelze udělat za jeden den, v den akce. Začal jsem tedy o dva dny dříve, příprava na hrubo a v den akce už jen dodělávky a finalizace, aby se lidi nemuseli dívat na to řvaní motorovou pilou, ale už jen na takové to fajnové opracovávání, třeba jak vzniká medvědovi srst. Akci jsem si užil.

Lavička je tvořená ze stojícího medvěda, který je opřený o kmen a na druhé straně je trpaslík, pro kterého je ta fošna, na které se bude sedět i s dětmi těžká, a tak se s ní trápí. Na druhé straně medvěd je docela znuděný, protože má desku opřenou o větev kmene a není to tedy pro něj žádná námaha.

Taková příhoda obecních rozměrů a asi na akcích tohoto typu nijak ojedinělá. Druhý den ráno byl medvěd fuč. V podezření byli hned jako první myslivci, kdo taky jiný, že. Uvidí medvěda a hned tasí. Ti však, že oni ne, že opice určitě byla, ale medvěd… Padalo ještě dost vtípků na toto téma, že se máme jít podívat do hospody, že se šel méďa občerstvit a podobně. V odpoledních hodinách se někdo ozval, že se probudil a na zahradě medvěd, tak že jej vrátí. No jak se tam dostal, se zatím neví, tak kdo ví. Méďa byl poněkud otřískaný, od bláta, ale to jsem vše opravil a je zase jako z časáku.

Tak tu jsou fotky

 

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..