Kreslím a kreslím, má aktivita v kreslení portrétů neupadá

Musím se samolibě pochlubit, že v letošním roce zažívám v kreslení a především kreslení portrétů takové malé hody. Zakázek je opravdu dost a jsem tomu rád. Dokonce jsou to práce, které mě opravdu baví. Stává se, že někdy je to takové to: “no ok, udělám to, ale víc než potešení je v tom jen pouhý kšeft”. Tohle naštěstí není až tak časté a ani nejsem v pozici, kdy bych si z poptávek, které ke mě dorazí mohl vybírat, takže občas i něco s menším nadšením udělám. Neznamená to však, že bych k dané práci přistupoval jinak, než k ostatním kresbám, nad kterými se srdce blaženě tetelí. Je to asi jako v každé jiné práci, kdy prostě plníte úkoly méně záživné nebo naopak. Ale kreslím! Fičím na plno a lidi! Jak jsem rád, že se vám mé kresby líbí.

A tady něco málo z toho, na čem jsem v poslední době dělal.

Všechny níže uvedené kresby vznikly na objednávku. Pokud chcete něco více vědět o tom, jak takové dohoda probíhá, co je potřeba dodat ke kresbě, aby mohla vzniknout, se můžete dozvědět na webech, kde prezentuji své kresby a to v sekci Otázky a odpovědi

Kresba k životnímu jubileu

Kresba portrét k životnímu jubileuTakový veselý pár, že? Kresba byla určena jako dar k 60. narozeninám. Zda k 60 obou, nebo jen jednoho z páru, to nevím. Až tak zase zákazníky nespovídám. Kresba portrétu vznila ze dvou dodaných fotek.

Velikost kresby je A3, nakresleno na kreslící karton 230g

Kresba rodinky

Kresba portrét na objednávkuTaková hezká rodinka. Kresba byla objednána zákazníkem z Chrudimi, který u mne počátkem roku již jednu kresbu objednával. Byla ta zcela první letošní kresba. Tato byla myslím v pořadí 27.

Opět poskládáno z několika fotek. Velikost kresby je A2, nakresleno na kreslící karton 230g.

Kresba páníčků a fenečky Báry

Kresba na zakázku - portrétKresba byla objednána synem portrétovaných rodičů. Původně to měla být koláž, kde ještě mělo být oblíbené nádraží i s lokomotivou, ale kompozičně mi to moc nesedělo. Pakliže by to měl být portrét a do kresby mají být zakomponované další objekty a ještě by to mělo být v reálném měřítku postav s ostatním, pak je to docela oříšek. Pořád vám do toho lezou ty objekty a portrétované postavy jsou upozaděné. A to nemluvě o psu. Nakonec jsem se se zákazníkem shodl na této vezi, která je myslím zdařilá.

Formát kresby je A2.

Kresba páru jako svatební dar

Kresba páru portrét na objednávku
Kresba páru

Kresba vznikla ze selfie fotky a putovala do města s poetickým názvem Načeradec. Kresba byla určená jako svatební dar. Dnes je tedy tento portrétovaný pár ve svazku manželském. Tedy pokud se od srpna nic nezměnilo 🙂

Pokud se na kresbu zadíváte trochu s nadhledem rozostřeným zrakem, můžete uvidět danou dvojici v srdci. Jak příhodné pro svatební kresbu 🙂

Formát kresby je A3.

Skupinová kresba dětí

Kresba portrét dětí
Skupinová kresba dětí

Děti jsou vždy takové vděčné téma na kreslení. Z dětí vždy vyzařuje ta bezprostřednost, bezstarostnost, veselost a tak bych mohl pokračovat. Prostě děti se kreslí úplně samy a s nadšením.

Kresba je opět poskládaná z několika fotek, dokonce chlapec vpravo je nakreslený dle dvou fotek. Jednoduše se zákazníkovi hlava chlapce na kresbu nehodila, tak jsme nechali tělo a hlavu použili z jiné fotky. Takhle vlaszně vzniká originální kresba, které již s fotkou, jako předlohou nemá nic společného. A nebráním se takové príci, vlastně si na to lidi zvykli a je to co kresba.

Formát kresby je A2.

Kresba mladé dvojice

Kresba portrét dvojice
Kresba mladé dvojice

Kresba mladého páru. Předlohou byla opět selfie fotka. Klučina je trochu deformovaný, což je dáno focením z mobilu z blízka. Nechtěl jsem to nijak upravovat, je v tom jistá autenticita.

Formát kresby je A4.

 

Kresba portrétu dvojice

Kresba portrétu na zakázku
Kresba portrétu dvojice

Kresba je nakreslena z jedné fotky. Na fotce však byly celé postavy a poměrně daleko od sebe. Na kresbě proto byly postavy přiblíženy, aby z toho vznikl kopozičně hezký portrét.

Formát kresby je A4.

 

Portrét páru – dědeček s babičkou

Portrét páru
Portrét páru – dědeček s babičkou

Opět taková klasická kresba portrétu v páru. Rovněž zde byly postavy přiblíženy, jelikož na fotce seděly na pohovce a poměrně daleko od sebe.

Formát kresby je A2.

 

Vzpomínková kresba na dědečka

Kresba na dědečka
Vzpomínková kresba na dědečka

Na kresbě je zachycena stejná osoba, jako na předcházející kresbě v páru, kdy chtěl zákazník tatínka mít na samostatném portrétu.

Nestává se často, abych kreslil hned po sobě stejnou osobu. Naštěstí však z jiného úhlu, tak to bylo jako úplně jiná kresba.

Formát kresby je A3.

 

Kresba Jaromír Jágr

Portrét Jaromír Jágr
Kresba Jaromír Jágr

Tady asi není moc co popisovat, prostě portrét Jaromíra Jágra. Samozřejmě taky jako zakázka, za jakým účelem mi není známo. Ale jelikož je to Jarda, tak to i chápu 😉

Formát kresby je A3.

 

Kresba – portrét na objednávku – svatební dar pro kamarádku

Kresba - portrét na objednávku
Kresba – portrét na objednávku – svatební dar pro kamarádku

A poslední kresba z období srpna a září. Tedy nejen, spíše z těch, co byly již předány a mohly být tedy zveřejněny. Jde o kresbu jako svatební dar a jsou na ní zachyceny tři kamarádka. Prostřední byla nevěsta.

Formát kresby je A3. Kresba byla dodána včetně pasparty.

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..