Deskový obraz – strom života

vyřezávaný deskový obraz strom života

Obraz nemusí být jen malovaný

Když se řekne obraz, asi si drtivá většina představí něco malovaného, jako třeba krajinu, zátiší, portrét, květiny a mnoho dalšího. Na stěně vám však může viset i něco plastičtějšího, co by po hmatu rozeznal s trochu rozvinutější fantazií každý, co je na obraze znázorněno. Takovým obrazem může být dřevořezba. Motivů, co na obraz vyřezat je nepřeberné množství, hranice jsou jen ve fantazii a zručnosti autora, v tomto případě řezbáře. Můžete si dokonce vybrat, do jaké hloubky dřeva půjdete, abyste daný motiv znázornili co nejlépe a co nejhmotněji. A v tom je krása řezbářství. Můžete si vybrat co, ale také jak.

Tentokrát jsem jako deskový obraz vytvořil strom života. Je to již druhá dřevořezba s tímto motivem, ale to jsem již psal v jednom z minulých článků – zde. To byla ještě tato práce v stavu rozpracování. Nyní je dokončeno a vlastně předáno zákazníkovi.

Že je to již druhý obraz s tímto motivem dokazuje jeho oblibu a snad se v zájmu odráží i má práce a to je fajn.

Galerii s více fotkami této dřevořezby naleznete na mém webu věnovaném čistě dřevořezbě. Galerie dřevořezby – Strom života.

2 Comments

  1. Dobrý den pane Zdražile,

    chtěla jsem se vás zeptat, zda-li někdy vyrábíte i na zakázku. Moc by se nám líbila vaše lavička s reliéfem stromu života. Byl by to dárek k 60.narozeninám. Děkuji předem za odpověď.
    Narozeniny jsou za 3 měsíce.
    Děkuji

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..