Kmeny pro dřevořezby 2024

Poptávám surovou kulatinu větších průměrů

Pro dřevořezby figur v životní velikosti a vyřezávané kláty – včelí úly, poptávám kmeny stromů v průměrech od 60 cm výše a v délkách min. 2 m – topol, lípa, javor, jasan, dub. Pokud máte celý kmen, nakrátím na místě a odvezu. V případě většího množství zajístím odvoz kamionem na přepravu dřeva – minimální množství je 20 m3.

Pro figury by to měly být zdravé kmeny, neprohnilé a s minimem prasklin. Nemusí být rovné a mohou být prorostlé větvemi.

Pro výrobu klátů je ideální kmen lípy, který může mít od středu vyhnilou dutinu. Důležitý je zdravý korpus.

Kmeny preferuji topolové nebo lipové. Pro výrobu betlémů a klátů je tato dřevina ideální. Nebráním se však i jiným dřevinám – javor, jasan, dub, které zase využiji na jiného dřevořezby.

Odvoz zajistím – cenu za dřevo nabídněte. Ideální bude, když mi pošlete foto kmenu nebo celého stromu, který se teprve chystáte pokácet. Ale důležité je po pokácení vidět řez.

Kmeny sháním v okruhu cca 50 km kolem Hukvald, tzn. Frýdecko – Místecko, Ostrava, Opava, Kopřivnice, Nový Jičín, Rožnov pod Radhoštěm apod. V případě většího množství nad 20 m3 může být i z větší vzdálenosti, odvoz zajistím kamionem.

Pro představu o jaké vyřezávané figury se jedná, se můžete podívat na vyrobený betlém ZDE. A co je to klát a jak vypadá se můžete podívat ZDE.

Pokud máte takové kmeny na prodej, kontaktujte mne prosím ZDE.

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..