Dřevořezba spících soviček

Pokud znáte Hukvaldskou oboru, která se rozprostírá kolem Hukvaldského hradu, dáte mi jistě za pravdu, že je tam nádherná příroda. Drtivá většina zná pravděpodobně jedinou cestu. Od hlavní brány po asfaltce, buďto na hrad nebo rovně kolem amfiteátru až k zadní bráně do Měrkovic. Já znám i jiná, malebnější a klidnější místa, kde je ovšem zákaz vstupu, takže se zde o nich nebudu moc rozepisovat.

Budu se držet té hlavní tepny. Tou jsem tak onehdy procházel a zastavil jsem se u dnes již torza stromu, který si ještě pamatuji jako lípu v plné síle. Nicméně dnes tam jen stojí dalo by se říct pahýl. A je fajn, že správci obory nechávají takto vysloužilé stromy svému dalšímu osudu. Třeba jako domovy pro hmyz či jiné tvory. To prostě do obory patří. Vzhledem k tomu, že tento kmen stojí u frekventované cesty, který když jdete ke hradu nemůžete minout a já jej už takto viděl 100x, tak mne až teprve nedávno při mém zastavení u něj napadlo, že mu něco chybí. A jak je krásně vykotlaný, tak mě hned na druhý nádech napadly sovy. A jelikož je to takový úkryt, tak budou spící.

Jak dopadly vyřezávané sovičky se můžete podívat níže na fotkách anebo si rovnou zajeďte projít oborou, kde je v létě příjemně a třeba na sovičky narazíte.

2 Comments

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..